Rezidenta Studio Peisaj

În cadrul rezidenței de cercetare ei și-au propus să exploreze relația arborilor cu oamenii lor din curțile locuite ale Fabricului. Cercetarea va urmări rolul/ rolurile pe care arborii îl au în comunitățile lor și prin aceasta modul de raportare la natura urbană. „Pornim de la premisa că arborii sunt reminiscențe ale unor gesturi ale generațiilor din trecut dar și ființe ale cartierului în prezent.”

(Micro)cercetarea face parte din procesul de înțelegere a peisajului cartierului istoric, un demers mai larg al Studiului de peisaj pentru PUZ CP Fabric, în care echipa Studio Peisaj este implicată.

Studio Peisaj (Raluca Rusu și Alexandru Ciobotă) este un grup informal de exprimare în intervenții de peisaj, ancorate în multi-straturile identitare și cunoașterea locală, experimentarea formelor de natură (cultura biodiversității și productivă), facilitarea interacțiunii om / comunitate -natură, integrând pregătirea academică în procesul de design peisager în cadrul unor colaborări interdisciplinare, ateliere creative, curatoriat de peisaj.




Proiectul Social Fabric constă într-o serie de activități și evenimente publice menite să pună în valoare curțile interioare ale Palatului Jakab Toffler și a patrimoniului material și imaterial din cartierul Fabric, cu accent pe elementele care formează, creează și mențin vii relațiile intracomunitare.

Co-organizator: Asociația Minitremu.
Cu sprijinul Asociației de proprietari Constantin Titel Petrescu nr.4
Proiectul este Finanțat de Centrul de Proiecte Timișoara și co-finanțat de AFCN.